Mijn verhaal

Verhaal van Rene Voorberg

Vanaf de middelbare school speelde ik René Voorberg (1983) al in bandjes, voornamelijk als bassist. Allerlei muziekstijlen heb ik uitgeprobeerd, van funk tot jazz en van country tot gospel.

Tijdens de corona-pandemie was het spelen in een bandje moeilijk. Omdat ik toch met muziek bezig wilde zijn en me wilde ontwikkelen, ben ik mij gaan verdiepen in de elektronische kant van muziek. Ik hoorde de muziek van de film Drive en was verkocht, ik wilde weten hoe ze dat maakten. Ik leerde werken met FL Studio en schafte later mijn eerste synthesizer aan.

Al heel jong had ik orgelles, wat ik al snel inruilde voor de gitaar, omdat ik het orgel niet hip genoeg vond.. Maar ik heb de toetsen hervonden en vooral met synthesizers heb ik de creatieve vrijheid van geluid ontdekt. Ik ontdekte de samplers, waarmee je geluid kunt tweaken en in een sequence kon zetten. Ik run nu ruim 10 jaar een internetbureau De Beelddenkers en met elektronische muziek komt nerd-schap en muziek heel mooi samen.

Het lijkt me gaaf om m’n opgedane skills en passie meer naar de wereld te brengen. Daar past dit initiatief bij. Ik zoek graag naar jouw geluid en maak daar (een creatieve) soundscape van. Een geluidsframent dat je kunt delen, cadeau kunt geven of waarmee je iemand kunt herinneren. Als je het leuk vindt maken we het samen. We selecteren stukjes om er een compositie van te maken.

Wat projecten uit het verleden:

2CV Theater. Muziek en verhalen vanuit een 2CV


Volkstone

Met Vocal Group Utrecht op tour door China

Als bassist bij cowpunk formatie Baby Face Nelson

Orgeltje / gitaar / productie van gospel CD High Raven Revival

Als bassist bij countryband Wichita Lineman

Op straat in Berlijn met 60s band Marchien en de Macho’s

Het woord is aan jou!