Het verhaal achter de foto

Een geluidswandeling langs belangrijke plekken in jouw leven.


Een foto die letterlijk aanspreekt

Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Maar het zou wel gaaf zijn wanneer je die 1000 woorden dan ook zou horen. Dat is het idee achter het concept: Het verhaal achter de foto. Het idee is dat we een geluidswandeling gaan maken langs een aantal plekken die je dierbaar zijn. Je kunt er dan over vertellen, wat deze plekken voor je betekenen. We maken een aantal foto’s en drukken de mooiste op een canvas. Op de canvas, zie je een QR-code. Deze leidt naar een (verborgen) mp-3 met het verhaal, jouw verhaal. Wanneer deze canvas aan de muur hangt, geef je mensen de kans de QR-code te scannen en jouw verhaal te horen.

Hoe werkt het?
Het verhaal achter de foto is een persoonlijke productie. Ik zal aan je vragen om een vijftal dierbare plekken uit te zoeken van tevoren. Deze plekken kunnen zowel positieve als moeilijke gedachten bij je oproepen. Dat is voor de balans in het verhaal wel mooi. Maar het is jouw verhaal. Vervolgens gaan we op pad. Ik neem de microfoon en camera mee en we lopen de route.

Nadat de foto’s zijn geschoten en het verhaal is opgenomen, zoeken we de mooiste foto uit en monteer ik het geluidsfragment. In overleg kunnen we de QR-code toepassen op wat bij je past, maar een foto in een mooie lijst zou ik wel adviseren.