Hoe het werkt

Hoe werkt de productie van de soundscapes die we maken?

Shooten

We beginnen met shooten op locatie. Hier lopen we rond om mooie sfeershots te maken van de locatie, ook nemen we allerlei geluidjes op. De shots en geluidjes die we opnemen zijn uniek, aangezien je deze alleen kan zien en horen op de locatie zelf. Zo wordt iedere soundscape eigenaardig. De soundscape is dus speciaal gericht op de locatie.

Monteren

Daarna gaan we aan het werk achter de computer. Monteren, monteren en nog meer monteren. René begint met de soundscape, alle geluidjes dus. Hij monteert van alles wat hij heeft kunnen opnemen een muziekje die past bij de locatie. Dit verschilt per locatie. Bij een koffietentje is het meer sferisch, bij een fabriek is het juist creatiever en wat ruiger. Zodra het muziekje af is, worden er beelden bij gemonteerd. De beelden zijn zo passend mogelijk bij de soundscape. Hoor je een bel, dan zie je in de filmmontage ook een bel.

Toepassingen

Wat kun je nou precies met zo’n soundscape? Van alles! We bieden verschillende toepassingen: een audiovisuele productie of een interactieve foto.

Audiovisuele productie: Bij deze toepassing krijg je de soundscape die we hebben gemaakt. Deze kun je inzetten voor promotie van jouw locatie, een soort marketing tool. Je kunt de video delen op sociale media. Met het doel dat mensen een sfeerimpressie krijgen van jouw locatie.

Interactieve foto: deze toepassing werkt net anders. We maken een foto die het beste past bij de locatie. Hier voegen we een QR-code toe aan de foto. Deze QR-code kun je scannen en stuurt je gelijk door naar de soundscape. Je kunt de foto bijvoorbeeld in jouw restaurant hangen, de soundscape die er bij hoort is dan de soundscape van jouw restaurant. Met een QR code krijgt de bezoeker een bijzondere beleving van jouw organisatie.

 

 

Het woord is aan jou!